Colorimetrie

Această categoire este una de importanță majoră, mai ales ținând cont de faptul că cerințele clientelor sunt uneori foarte solicitante, chiar antrenante, de la a trece la brunet la blond platinat sau de a încerca depistarea culorii naturale și menținerii acesteia. Așadar, venim în ajutorul tău cu destăinuri despre cum să faci față mai ușor acestor provocări prin care și noi am trecut.

Accesul la aceste informații se va face prin achiziționarea unui abonament pentru care am oferit posibilitatea alegerii modalității de plată

(1)Prezentare ROBERT BUCUR

Numele meu este Robert Bucur și sunt fondator al salonului omonim, Estetiq by Robert Bucur. Ghidat de o vechime de peste 16 ani în domeniul hairstyling-ului, împreună cu Roxana Bucur am clădit în 2019 Estetiq Beauty Academy pentru toți cei care au ca obiectiv aprofundarea tehnicilor din domeniul “beauty”, cu precădere hairstyling și machiaj. La rândul meu, am trecut pragul tuturor academiilor bazate pe același principiu, recunoscute atât în țară, cât și internațional (Vidal Sasson, Tony & Guy, Georgy Kot etc.), iar acum mi-am propus să ofer mai departe toate cunoștințele sintetizate în cursuri și workshop-uri online.  

 

(2)Notiuni generale despre colorarea parului !

Salut, în acest video ne întoarcem la bază. Pentru a deveni profesioniști, trebuie să înțelegem fundația oricărei activități pe care o vom face și acest video este baza informatilor si tehnicilor. Vom discuta despre modul în care începem să aplicăm o vopsea pe un păr care nu a mai fost vopsit și de ce facem acest lucru. În acest video veți învăța care este diferența între o aplicare corectă și una haotică sau negandita și, la final, vom face un mic joc prin care putem afla cum să alegem oxidanții atunci când avem rădăcini sau păr foarte lung pentru prima vopsire.

Vă invit să vizionați videoul!

(3).Notiuni generale despre colorarea radacinii unui par vopsit !

Vopsirea parului este unul din cele mai importante servicii din salonul nostru , daca nu reusim sa stapanim tot ce tine de vopsit, de la tehnica de aplicare pana la culoarea , vopsele si oxidanti , nu vom reusi sa coloram ca un expert !!!!

In videoul despre Colorarea unui par vopsit, vom vorbi despre cum putem aplica vopseaua pe radacina unui par vopsit, sau cum putem sa impartim radacina in 2 etape atunci cand lucram cu o radacina crescuta destul de mult .In acest video ne vom aduce aminte despre tehnicile de baza de aplicare a vopselei.

Te invit sa vizionezi video-ul !!

(4).Notiuni generale despre colorarea Firului de par alb !

Pentru a realiza o culoarea ca un profesionist , iar rezultatul sa fie cat mai perfect trebuie sa ne folosim de informatie. Informatia este cheia in domeniul de beauty ,cu cat reusim sa stapanim si sa cunoastem mai multa informatie cu atat ne vom juca cu rezultatele !!! 0

In acest video vom vorbi despre particularitatile aplicarii vopselei pe un fir de par alb!

 De ce trebuie sa stapanim si sa cunoastem aceste particularitati ?

Va invit sa vizionati videoul !!

(5).Notiuni generale despre structura firului de par !

In acest video o sa vorbim despre structura firului de par.

Este necesar sa cunoastem structura firului deoarece este in centrul a tot  cee ace facem noi ca si haistylisti. Tot ceea ce vom cunoaste despre structura ne va ajuta atunci cand folosim orice fel de produs pe par, de la sampoane ,conditioner-uri pana la vopsea si decolorant. Toate produsele creaza anumite reactii in interiorul firului sau pe firul de par iar pentru a intelege ce fel de produs sa folosim trebuie sa cunoastem structura.

In acest video o sa vorbim despre Cuticula, Cortex si Medula care este maduva firului de par si despre lagaturile firului de par si cum pot fi intrerupte si refacute, unde le3 regasim si aici vom afla si ce roll are fiecare in parte. Dar haideti sa aflati singuri!!

Va invit sa vizionati video-ul !!!

(6).Notiuni generale despre tipurile de vopsele

In acest video vom vorbi tipurile de vopsele.

Vom vorbi despre ce este ea, despre tipurile de vopsele dar si despre ce fel de pigmenti se regasesc in vopsea.

Acest video va lamuri exact ce face fiecare tip in parte si veti intelege mult mai usor care este tipul de vopsea de care aveti nevoie atunci cand vopsiti o radacina, atunci cand vopsiti un par proaspat decolorate sau atunci cand nuantati un balayage .

Vom vorbi despre vopsele permanente, demipermanente si semipermanente dar si de cele cu pigmenti directi, unde coloreaza fiecare in parte si de ce avem nevoie de ele pentru rezultatele pe care ni le dorim atata noi cat si clientii.

Va invit sa vizionati video-ul!!

(7).PH-ul firului de par !

In acest video vom vorbi despre PH-ul firului de par.

Ce este el, care este scara ph-ului, vom vorbi si despre ce inseamna ph-ul acid si ce inseamna ph-ul alcalin si care este rolul acestui ph. Ce roll au ioni pozitivi si cei negative in toata aceasta treaba , si cum poate sa ne ajute daca stim acest lucru si daca cunoastem si produsele pe care le folosim.

Ca sa intelegem mai bine scara ph-ului am ales 14 lucruri sau substante din viata noastra de zi cu zi cu diferite valori pentru a intelege mai bine puterea lui.

Acest video va va ajuta sa intelegeti mai bine importanta ph-ului al firului, la produselor pe care le puneti pe par dar si atunci cand veti recomanda  clientilor acasa anumite produse sau ritualuri va va fi mai comod iar rezultatul va fi mai vizibil deoarece veti recomanda exact produsul de care are nevoie clienta dvs.

Va invit sa vizionati video-ul!!

(8).Notiuni generale despre produsele de deschidere/decolorare

In acest video vom vorbi produsele cu care putem deschide firul de par atat natural cat si cel deva vopsit.

Aici vom regasi informatii despre vopsea si cat putem deschide cu ea in functie de structura firului de par, despre blondurile speciale si cat deschid ele si pentru ce au fost concepute si despre tehnologia lor de deschidere dar vom vorbi si despre pudrele decolorante si ce fac ele, care este tehnologia lor de deschidere si pentru ce au fost concepute mai exact.

Deoarece serviciile de vopsire din saloane sunt cele mai profitabile si cele mai costisitoare in acelasi timp, studiile ne arata ca ,culorile deschise sunt cele care aduc cele mai multe incasari in saloane.Asta inseamna ca o pondere mare de cliente isi doresc culori deschise iar noi trebuie sa stim si sa intelegem ce putem face cu produsele pe care le avem .

Va invit sa vizionati video-ul!!

(9).Notiuni si formule de acoperire a parului alb.

In acest video o sa vorbim despre formulele de acoperire a parului alb , de ce avem nevoie de baza naturala  si cum putem sa schimbam formulele sau oxidantii atunci cand nu reusim sa acoperim 100%. O sa vorbim despre tehnica de SHIFTING si  o sa aflam si ce se intampla cu parul care devine alb , de ce este mai complicat si mai complex de acoperit.

Va invit sa urmariti video-ul!

(10).Notiuni generale despre CULORI

In video-ul despre Culori o sa exemplificam categoriile in care se regasesc culoriile, cum percepe ochiul si de ce putem vizualiza o anumita culoare. Vom vorbi si despre Fondul de Deschidere general, despre ce pigmenti de culoare se regasesc pe fiecare treapta si cum putem sa anulam sau sal intensificam pe fiecare in parte iar in final veti regasi un tips legat de cum procedez eu atunci cand vreau sa realizez o anumita culoarea , cum o intensificam, o luminez sau o intunec.
Va invit sa vizionati video-ul!!

(11). Notiuni generale despre OXIDANTI!

In acest video veti regasi tot ce este important si trebuie cunoscut in legatura cu OXIDANTII!

Vom vorbi despre structura oxidantilor, de cate feluri sunt , ce putem face cu fiecare in parte si cel mai important puterea fiecarui oxidant in parte.

In acest video am creat si un mic experiment pentru a va fi mai usor sa vizualizati oxidantul cu puterea caracteristica fiecaruia in parte. 

Va invit sa vizionati video-ul !

(12). Notiuni generale despre Pudrele Decolorante!

In Video-ul despre Pudrele Decolorante vom vorbi despre fiecare tip de pudra in parte.

Exemplificam ce face fiecare pudra , atat clay-ul cat si cele albastre sau albe, la modul general cu fiecare oxidant in parte si despre ce se intampla atunci cand aplicam o pudra decoloranta cu un oxidant de putere mica sau mare ,in firul de par .

In final am creat un experiment pentru a intelege mai bine diferenta dintre puterea oxidantilor si de ce nu are nici o logica sa folosim oxidanti puternici .

Va invit sa vizionati video-ul !!

(13). Notiuni generale despre Tipurile de suvite

In acest video o sa vorbim despre tipurile de suvite si despre importanta cararilor. 

Vom vedea care este diferenta si cum iese o suvita atunci cand alegem sa luam cararea VERTICALA, ORIZONTALA sau DIAGONALA dar vom vorbi si despre importanta alegerii tipului de suvite in functie de rezultatul dorit , si aici vom vorbi despre MESE,  despre SUVITELE CROSETATE cu VARFUL IN SUS sau cu VARFUL IN JOS dar si despre SUVITELE CROSETATE PLAT  si care este efectul fiecarei in parte.

In cadrul videoului avem si grafica care evidentieaza mai bine fiecare exemplu in parte iar in final am creat pe un cap de manechin suvite cu carari diferite tocmai pentru a reprezenta si vizual informatia din acest video.

Va invit sa urmariti video-ul !

(14) DEMO Decolorarea unei radacini crescute

In acest video o sa vedem cum este corect sa deschidem o radacina crescuta, de unde este corect sa incepem , cum putem evita sa trecem peste parul deja decolorat pentru a nu crea dungi mai deschise sau sa rupem parul .

In acest video o avem ca model pe Roxana, care are o radacina crescuta de 1,5cm pe care o decoloram pentru a ajunge la un rezultat in baza 9 cu usoare reflexe de perlat roze .

Va invit sa urmariti video-ul pentru a afla tips-uri pentru a reusi o colorare perfect uniforma fara nici o problema!

(15) Notiuni despre alegerea culorii perfecte

In acest video o sa vorbim despre tipurile de clienti, despre lucrurile si caracteristicile la care trebuie sa ne uitam atunci cand alegem o culoarea iar in final am creat un mic DEMO pe care il puteti reproduce si dvs in salon pe cliente pentru a vedea inspre ce culoare vireaza pielerea si cum influenteaza o anumita culoarea formele fetei , astfel putem alege culoarea perfecta pe fiecare clienta in parte.

Va invit sa urmariti video-ul !

16 Tehnica de AIRTOUCH

In aest video vom vorbi despre una din cele mai folosite tehnici de anul acesta si anume AIRTOUCH-ul .Vom vorbi despre cine a inventat aceasta tehnica,  pentru cine este pretabila , si cateva trucuri care sa va ajute sa controlati tehnica si rezultatul si nu invers.

Acasă Cursuri online Workshop Masterclass online Interviuri Reviste Articole Abonamente Contact